VÄLKOMMEN HIT!söndag 4 juli 2010

KlänningarÄntligen blev det av att sy något till mig själv också! Denna A-linjeformade blåa klänning är sydd av en gammal gardin. Mönstret är från Allt om handarbete, men något konstigt var det nog med deras måttabell. Jag valde storlek som vanligt enligt tabellen, ritade mönster och klippte ut. Började sy och provade. Klänningen var alldeles för stor! Fick sy in ca 3 cm i varje sida... Fick hålla på en evighet med att vända, vika och vrida på tyget så det skulle räcka. Hade först tänkt göra den aningen längre, men tyget räckte inte till mera än så här och tur var väl det. Längden är nämligen riktigt passlig! Verkar vara ett otroligt tacksamt tyg. Efter att jag använt den i 7 timmar o suttit över en timme i bil så syntes inte en enda skrynkla =)


Sydde två klänningar av detta härliga tyg, storlek 86 och 104. Storlek 104 är såld, men den i storlek 86 har jag kvar.


Denna klänning med blå snedlist har ett trådfel framtill, som jag tyvärr upptäckte först när jag var så gott som klar med den =(. Säljs därför som andra klass till lägre pris. Är i storlek 92. Såld!


Med brun snedlist i storlek 110. Såld!


Denna klänning är i storlek 90. Till salu!

Klänningar i storlek 86-110, kantade med snedlist. Gillar den här modellen på klänningar åt småflickor. Tacksam och användbar modell. Den gröna och blåa är sydda av gardiner. Det blommiga tyget med vit botten påminner om våffeltyg.