VÄLKOMMEN HIT!







måndag 25 april 2011

Glad jacka

F har nu fått en ny vår- och sommarjacka. Tyget valde vi tillsammans, provade och testade länge framför spegeln :) Det blev en röd gardin med vita stora blommor. Mönstret är ur en av årets Suuri käsityölehti. Egentligen ett regnrocksmönster, men med några ändringar så blev det bra till jacka.






Utmaning!!

Blev utmanad av Kewa :)




I utmaningen stod det så här:
Esittele blogissasi sinulle mieluinen, rakas tai tuikitarpeellinen ompelutarvike.
Pelkkä kuvakin riittää,
mutta ainahan on kiva kuulla miksi valitsit juuri kyseisen esineen.
Lähetä haaste 5:lle.

Först en bild på en av mina tyghyllor. Tycker så om att ha tygerna synliga. Många gånger sitter jag bara o tittar på mina härliga tygskatter =). Plåtburkarna är semesterminnen från Danmarksresan förra sommaren och den rödvitprickiga är ett loppisfynd. Inuti burkarna finns olika band och snören.



Här är det Ikea för nästan hela slanten. Plastlådorna har jag trådrullarna i och den lilla "byrån" med små fack rymmer allt möjligt; synålar, saxar, spolar, tygmärken, nyckelringar... Byrån var träfärgad, men blev lätt vit med sprayfärg.Längst nere min Bernina symaskin.







F 7 år tycker också om att sy på maskin. Hon har ett eget litet bord bredvid mitt. Symaskinen är min gamla Husqvarna, köpt under studietiden.






Min Bernina overlock. Som ni märker så är jag en Bernina förespråkare :)






Ett av mina senaste loppisfynd! Pris 5 euro och fungerar perfekt!! Tycker om att ha radion på i bakgrunden då jag syr.




Gå gärna in o kolla Kewas blogg; kewakokeilee.blogspot.com Hon har mycket trevligt och är väldigt produktiv!
Fuskar litet nu och skickar utmaningen vidare bara till en bloggare istället för fem.. Till krisseshantverk.blogspot.com

måndag 11 april 2011

Sommarfin

En bekant tog kontakt med mig och frågade om jag också syr barnklänningar av kundens eget tyg. Hon hade två lakan från sin egen barndom, vilka hennes kloka mamma tagit hand om och bevarat i gott skick. Jodå, det blev två klänningar, en gul större och en rosa som borde passa perfekt redan denna sommar.
Litet svårt var det bara att veta hur mycket jag skulle ta betalt. Det var ju lika mycket jobb, men själva tyget kostade ju inte mig något. De flesta tyger jag syr av är dock loppistyger och således inte så dyra i inköp. Hmm.. Gjorde så att jag prutade några euro per klänning.
Hoppas på en varm och solig sommar så att söta T får använda sina klänningar mycket. Eller med långärmad tröja under och strumpbyxor/leggings i värsta fall :)



lördag 2 april 2011

Tjuvstartar påsken



Är trött på vintern nu! Kan inte bara snön smälta bort fort, fort, fort.. Vill ha värme och sommarkänsla. Första steget mot sommaren är påsken känns det som. Därför småfirar vi påsk nu redan =). Mönstret till dessa retrofåglar finns i ett av årets nummer av Allt om handarbete. Hos oss hänger tipporna i björkris, som nu börjat få gröna mössöron. Efter påsk tror jag att jag ska hänga dem i gardinstången istället. Några fåglar till i andra tyger är på gång.