VÄLKOMMEN HIT!







söndag 30 januari 2011

Retrolapptäcken på gång





De här två lapptäckena är nu så långt på väg att lapparna är utklippta och ihopsydda. Det tog lång tid att fundera på placeringen av varje lapp och jag är väl rätt nöjd nu när jag ser hur det blev att se ut. Men men alltid finns där något ställe som stör en.. Jag hade först tänkt göra ett lapptäcke som gick helt i rosa, men jag har haft så svårt att hitta rosa retrotyger. Men kombinationen rosa/mörkbrunt blev väl egentligen riktigt bra. Nu tror jag dessa får vila ett tag innan jag tar nästa steg och fixar fleecetyg till baksidan och syr ihop.

söndag 16 januari 2011

Orangeblom

Äntligen infann sig tillräckligt med inspiration för att sy igen!! Dessutom blev det något åt mig själv, vilket inte hör till vanligheterna. Mönstret till den här utsvängda kjolen med blixtlås i sidan, är ur Allt om Handarbetes Sömnadsmagasin nr. 1/2011. Några ändringar gjorde jag på kjolen; istället för linning så sydde jag infodring. Nu har jag just provat kjolen framför spegeln och konstaterat att den passar bra både med vitt o svart under/upptill. Så kanske svart nu under vinterhalvåret och vitt sedan. Svårast var att välja tyg. De flesta tyger i hyllan är så somriga, så därför fick det bli detta orange/brun/svarta istället, även om jag tyckte att färgerna var väl granna. Men med enfärgat till så tror jag nog att det blir bra.

måndag 10 januari 2011

Pappersdockor

Nu har mina pappersdockor från barndomen fått komma fram ur sina gömmor. Nostalgiboken är orsaken till min nostalgikick. Ramarna har jag målat vita för att de ska passa bättre in på väggen i mitt arbetsrum, där tavlorna nu hänger sedan igår. Blir så glad av att se på mina gamla pappersdockor.

onsdag 5 januari 2011

Yrar

En sommarskjorta mitt i vinterkölden har det blivit idag! Roligt att testa något annat än klänningar. Provade med infodringar istället för snedlist & knytband.
Det var försök och misstag metoden som gällde. Halshålet blev t ex alltför litet så där blev det mycket extra jobb... Sprundet var också alltför kort. Vet inte hur jag kunde tro att en tvåårings huvud skulle rymmas in ett hål som var 44 cm.. Nåja efter ändringarna så blev öppningen ca 52 cm, så det ska väl stämma bättre. Blir nog att göra ett antal ändringar i mönstret till nästa gång! Tycker också att den ser väldigt kort ut, men det är förstås en skjorta och ingen klänning eller tunika. Skulle behöva en 2-åring att prova på =).

måndag 3 januari 2011

Nostalgi i hög grad

Jag brukar inte så lätt bli nostalgisk, men med denna underbara bok så blir jag nog! Beställde den ur årets jultidningar (Fem Förlag). Det är så roligt att känna igen sig och att få minnas saker från sin barndom. Också kul att få visa åt egna barn vad jag lekte med då jag var ung. Vissa av sakerna finns dessutom ännu till, som Rubiks kub, Nintendo-spelet (vårt handlade om hungriga krokodiler), minnesboken med verser, trafikmemory, yatzy, Kítty-böckerna, miniskidor, Monchichi och smurfarna osv. Starlet-tidningen hade jag helt glömt, även om jag tillbringat många timmar i dess värld :).



Har en tid tänkt sy en barnskjorta i retromodell, men har inte råkat på något bra mönster. Men i Nostalgiboken finns ett mönster på just sådana skjortor!! Nu har jag förstorat mönstret och förhoppningsvis blir det snart en skjorta. I boken finns alltså förutom bilder på leksaker och klädstil också sömnadsmönster, stickmönster, pyssel och matrecept och mycket annat. Boken verkar ha kommit ut många gånger tidigare, men jag har inte råkat på den förr. Annica Triberg & Eva Kallhed har skrivit och Albert Håkansson har fotograferat.

lördag 1 januari 2011

Härliga jul


Denna plåtängel fyndade jag på en loppis i måndags. Hade tänkt att jag sku måla om den, i vitt, men tror att jag tycker den är finast som den är! Men varifrån kom egentligen krabaten i skuggan?


Så här såg dukningen ut hemma hos oss på julafton. Mitt intresse för bordsdukningar har börjat vakna har jag märkt! Roligt! Detta var nu ett första försök och det lyckades väl si så där..