VÄLKOMMEN HIT!







torsdag 30 september 2010

Vi gillar olika

Vi gillar olika - mössa.
Aftonbladet har en kampanj mot främlingsfientlighet och rasism. Kampanjen heter "Vi gillar olika". Mössan är svart och har vitt tryck med logon "Vi gillar olika". Mössan är i baggymodell, alltså med häng.





Mössan ska min syster få!

torsdag 23 september 2010

Mösstyger

Har fått några förfrågningar om namnmössorna.. Dessa tyger har jag hemma just nu. Från vänster sett på bilden så är färgerna gul, mörkbrun, lime/klargrön, svart, rosa, röd, grön och blå. Vitt eller svart tryck. Under etiketten "mössa" finns bilder att kolla på. Priset är 20 euro.

Blommiga babyvantar

Nu har jag testat att sy babyvantar, alltså vantar utan tumme. De är fodrade med svart fleecetyg. Tror att jag ska sy dit ett långt band ännu, så att de hålls ihop =). Modellen är kanske också aningen för bred..
Har tänkt prova sy tumvantar åt litet större barn och kanske till och med åt mig själv också, men har inte ännu hittat något bra mönster.. Någon där ute i bloggvärlden som vet var jag ska söka?

Rosa namnmössa

En till liten fröken har fått en baggymössa med sitt namn och Hello Kitty på..

tisdag 21 september 2010

Nyckelringar

Som ni kanske märker så kan det komma flera inlägg på en gång när jag väl kommer i farten. Mitt bloggintresse går nämligen lite uppåt och neråt... Och förstås så glömde jag ju att fota en grej, men den får vänta till en annan dag! Trodde annars att dagsljuset skulle räcka till när jag fotade, men bilderna ser nog aningen skumma ut. Borde väl ha tänkt på att det var regnväder idag.

Ett antal nyckelringar har också blivit till. Ett bra sätt att använda små tygbitar, som jag trots den lilla storleken inte kan skiljas ifrån... Roligt att sy något som inte är så stort nu efter alla byxor :).

Mera glada byxor...


Senapsgula mjukisbyxor i storlek 80 och 92. Pris: 18 e.


Rosa mjukisbyxor i storlek 80. Pris: 18 e.


Mörkbruna mjukisbyxor med solar i storlek 86. Pris: 24 e.

Glada byxor

Här har det sytts byxor! Hittade en del intressanta modeller på nätet som jag utgick ifrån men den slutliga designen på byxfickorna är dock min egen =). Tyget är mjuk o skön stretchfrotté. De randiga byxorna är sydda av ett slags ribbstickat trikåtyg. Provade med både mudd och vanligt gummiband upptill i linningen. Breda muddar nertill som kan vikas upp om man så vill. Byxorna finns i storlek 62-92, men bara några av varje tyg och modell.



De mörkbruna mjukisarna med fickor av "helikopterlejontyg" är i storlek 62.
Pris: 20 e.


Dessa byxor i storlek 92 är mörkbruna, fast de ser svarta ut på bilden. Pris: 22 e.


Dessa röda mjukisar finns i storlek 74 och 86.
Storlek 74 har svart mudd i midjan. Pris: 20 e.
Storlek 86 har gummiband i midjan. Pris: 18 e.


Dessa gröna mjukisar finns i storlek 62 och 74.
Storlek 62 har svart mudd upptill. Pris: 20 e.
Storlek 74 har gummiband upptill. Pris: 18 e.


Dessa randiga byxor finns i storlek 68, 74 och 86. Pris: 17 e.

lördag 11 september 2010

Tygloppis =)

Idag var det igen dags för tygloppis. Denna gång på Korsholms medb.institut. Mycket folk och mycket TYG!!! Många,många tygbitar fick följa med hem. Men som dottern sa: "Tyghyllorna är ju redan fulla...". Men vad kan man! Har man en passion så har man! Många nya skaparidéer i huvudet just nu!

onsdag 8 september 2010

Brun tunika








En tunika åt mig själv! Det storblommiga tyget är en av mina favoriter och fick vara med igen! De småprickiga och småblommiga tygerna är nyinköpta. Mönstret är från Ottobre 2010, minns ej vilket nummer. Valde storlek enligt Ottobres måttabell, men det visade sig att det var alldeles för stort, fick sy in flera centimeter i sidorna =(. Kan användas som sådan, med kortärmat eller långärmat under. På bilden med mörkbrun tröja under. Bilden tagen i skymningen, tyvärr litet för mörkt..